Wijn is fijn, wijn mag er zijn

HUISnummer5 wijn design accessoires wijnrood

Hoe lekker, genieten van een glas wijn. Vorige week nog lekker na een stevige wandeling door de sneeuw. Onder een deken, bij de open haard, tintelend weer langzaam opwarmen van de kou. En vandaag weer een stevige wandeling maar met de zonnebril op de neus en thuis nog even nagenieten op het dakterras van die eerste zonnestralen. Een mooie volle en stevige Barolo of een frisse, knisperende Sauvignon.

De wijnklimaatkast staat vaak in de top-3 keukenwensen

Dat veel mensen genieten van een goed glas wijn merken we vaak bij onze keukenontwerpen. Vaak staat een wijnklimaatkast hoog op de verlanglijst. Wat men nog wel eens vergeet is dat dit wel vaak ten koste gaat van kastruimte. En daar hebben we juist ook zo vaak een behoefte aan meer. Tel daar de populaire Quooker bij op die ook al veel ruimte vreet in een keukenkastje en de steeds populairder wordende afzuiging in het keukenblad. Dan blijven er nog heel weinig keukenkastjes over.

Slim en creatief ontwerpen is dus een must bij het proces van keukenontwerpen. Bij HUISnummer5 houden we ook van een mooi glas wijn dus die wijnklimaatkast plaatsen we maar al te graag. En dat kan soms ook op een mooie plek buiten de keuken zijn. Creëer bijvoorbeeld een leuke wijnhoek in de woonkeuken. Zo plaatsten we in Zoetermeer een wijnkast slim onder de trap. En style deze dan af met mooie accessoires.

Wijn accessoires design
LINKS: Goods € 69 | MIDDEN: Iittala € 99,90 | RECHTS: New Duivendrecht € 69

Misschien niet alle flessen hoeven in de klimaatkast te worden geplaatst. Maar dan verdienen ze op zijn minst toch een plek in een mooi wijnrek. Het wijnrek Grapes van Robert Bronwasser is gemaakt van superlicht kunststof. Het rek kan zowel op de grond staan als op de muur worden geplaatst. En meer dan 12 flessen? Je kan heel leuk meerdere rekken naast en boven elkaar plaatsen.

Style de wijnhoek met een paar mooie wijnaccessoires af

Ook van Nederlandse bodem zijn de iconische kandelaren van Peter van de Water. In stoer staal zijn de verschillende flesvormen duidelijk herkenbaar. Inmiddels 10 jaar later over heel de wereld te vinden, tot aan de museumshop van het MOMA toe. En ten slotte kan een prachtige decanteerkaraf ook niet ontbreken in een mooie wijnhoek. Zo is de karaf van Iittala prachtig in al zijn eenvoud. Veel meer heeft je wijnhoek niet nodig.

Meubels in wijnrood
LINKS: De Troubadour €229 | MIDDEN: Ligne Roset va € 1.850,00 | RECHTS: De Troubadour € 189

Ook leuk ook om je wijnhoek af te maken met een mooi wijnrood meubel. De bordeauxrode Togo van Ligne Roset is natuurlijk wel het summum om heerlijk onderuit gezakt te genieten van je glas wijn.

Wijnrode meubels op van te genieten

Maar ook de prachtig vol gekleurde poefjes zijn toch heerlijke plekken om te genieten van een mooi glas wijn. En ja een glas witte Sauvignon smaakt op een Bordeauxrode poef ook heel fijn. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *