Wij zijn van hout maar zeker niet oud

HUISnummer5 interieurontwerp bestaat 5 jaar, een houten jubileum

Wij zijn jarig! Vijf jaar oud. Hoewel wij natuurlijk liever vijf jaar jong zeggen. Want we zijn zeker nog geen houten klazen. Al is het vijfjarig jubileum dus het zogenaamde houten jubileum. Weer wat geleerd. We moeten nog even door voor we een gouden duo zijn maar stiekem vinden wij hout veel mooier dan goud. En zeg nou eerlijk, in elk interieur is wel ergens hout gebruikt. Massief of een houtfineer. Puur, onbehandeld of bewerkt met een lak, olie of beits. Hoe dan ook, hout leeft, hout geeft warmte en sfeer.

We zijn zeker geen houten klazen

Je denkt bij hout in het interieur misschien direct aan een mooie houten vloer. Eiken ligt vaak voor de hand maar heb je al eens aan een bamboe vloer gedacht? Of een heel donkere vloer van Wengé. Behalve dat hout voor een warme uitstraling zorgt, is een houten vloer vaak ook een mooie duurzame keuze.

Maar mooie houten accenten in je huis zijn ook een eenvoudige manier om warmte toe te voegen. Niet alleen in huis maar zeker ook op werkplekken die juist dat stukje sfeer goed kunnen gebruiken. Kijk eens om je heen. Heb jij veel houten meubels in huis? Hangt er misschien ergens een mooie houten lamp of wordt er ’s avonds gegeten aan een houten tafel? Werk je aan een houten bureau? Vast dat je ergens ja op antwoordt.

Houten cadeautjes voor de jarige

Als je jarig bent, is het natuurlijk leuk om cadeautjes te krijgen. Zeker als je als HUISnummer5 vijf jaar wordt is dat een bijzonder moment. Maar in deze tijden moet je je eigen feestje vieren. Geen probleem, we hebben daarom ook maar direct ons eigen houten verlanglijstje gemaakt. Je moet jezelf af en toe gewoon een cadeautje doen. Mooi houten design en allemaal ontwerpen op Nederlandse bodem. Kortom, Dutch Design doet het prima in hout.

LINKS: Arco va € 1.435 | MIDDEN: Piet Hein Eek va € 25 | RECHTS: Frederik Roije € 199

Speelt je budget geen rol dan is de Pivot ladenkast van Arco natuurlijk wel een heel mooi houten cadeau. Een slim en spannend ontwerp wat volledig terecht beloond werd met een Dutch Design Award. Maar ook voor een minder groot budget kan je nog een heel bijzonder houten ontwerp in huis halen. Ook de Criss Cross kruk van Frederik Roije is een klein houten kunstwerkje. In dit geval gemaakt van beukenhout, slim uit vier identieke onderdelen.

LINKS: Leff Amsterdam € 189 | MIDDEN: Pepe Heykoop € 120 | RECHTS: Studio Jasper € 249

Een mooie houten klok zoals die van Leff Amsterdam of een houten kapstok daar kijken we niet zo snel van op. Al is de kapstok van Pepe Heykoop wel een bijzonder exemplaar. Zijn ontwerp Cluster is gemaakt van reststukken hardhout. Iedere kapstok is dus uniek. Elke kapstok sluit mooi aan op een ander exemplaar. En zo creëer je je eigen, extra lange, unieke versie. Bij HUISnummer5 worden we altijd blij van dit soort slimme ontwerpen. Maar heb jij wel eens een tas van hout gezien? Dat dit ook kan bewijst Jasper van der Hoeven van Studio Jasper. Deze interieurstudio en meubelmakerij heeft een aantal prachtige covers voor iPads en Macbooks gemaakt.

Wij kunnen niet kiezen. Er zijn zo veel mooie houten accessoires en meubels. Hout is Hot. En zeker niet Out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *