De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Ik hou niet van geel. Ik hou wel van geel. Ik houd niet van geel. Laat ik direct maar duidelijk zijn. Ik heb een hekel aan de kleur geel. Geen millimeter geel in mijn interieur te vinden. Sorry, maar kom bij mij niet aan met een bos gele bloemen. Hier met Pasen geen gele servetten of kuikens als accessoire aan de ontbijttafel. En het feit dat er zelfs op mijn boterham geen gele plak kaas komt te liggen kan haast geen toeval zijn. Echt, ik gruwel ervan.

Geel en ik zijn gewoon geen gelukkig huwelijk.

Met de komst van okergeel een aantal jaren terug ontstonden er wel wat voorzichtige haarscheurtjes in mijn intense haat. Toch stoten we elkaar vooral behoorlijk af. Ja dat heb je soms gewoon. Ik heb het al jaren geleden geaccepteerd. Er is namelijk prima mee te leven.

Maar Pasen en geel gaan behoorlijk hand in hand. En in de kleurenpsychologie staat geel vooral voor vrolijkheid, energie, geluk en lente. En pff daar zijn we allemaal nu erg aan toe. Ik kan dus gewoon niet om geel heen nu.

Dus wordt het tijd en ben ik mijn eigen grenzen gaan opzoeken. YellowMellow. Zou het mij lukken mooie woonitems voor je interieur te vinden in het geel?

LINKS: Zeeplokaal € 7,00 | MIDDEN: Kloq € 189,00 | RECHTS: Kartell € 158,00

En ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Er is voldoende wooninspiratie in het geel.

Er is voldoende wooninspiratie in het geel

Begin voorzichtig en kies voor een heerlijk maar klein stukje gele zeep in je keuken of badkamer (hier vliegt de zeep er door heen, dus hoe handig). En gaat de tijd bij jou nu ook zo langzaam? Met die leuke klok van Kloq voelt het wegtikken van de tijd allemaal net even minder erg.

LINKS: Family W € 85,00 | MIDDEN: Studio AliceMulder € 12,50 | RECHTS: Imbarro € 30,95

En die prachtige riso print van Alice Mulder. Ik houd van die eenvoudige vormen. En over het prachtige krukje van Family W poste ik al eens een mooi Instagram-verhaal. Zo’n geweldig verhaal achter 1 klein krukje.

Koop geel en steun lokaal

Weet je wat het extra leuk maakt? Al deze gele woonitems zijn verkrijgbaar bij lokale Haagse ondernemers. Klik even op de productnamen onder de foto’s. Hoeveel win-win wil je hebben. Er is een mooie actie hier gestart met #houjehaags. Dat is wat we hier bij HUISnummer5 ook doen. Schouders eronder en door.

Misschien laat ik heel voorzichtig toch wat geel toe in huis. En voor andere geel-haters. Alle gekozen items zijn er ook in andere kleuren te krijgen. Dat vind ik best een opluchting. Jij ook? of ben jij al overtuigd team geel?