Wij vieren feest in luxe

Wat een feestweek is deze eerste week van het jaar. We hebben natuurlijk al uitgebreid stil gestaan bij het feit dat HUISnummer5 vanaf 1 januari een heuse vof is. Samen de volledige focus op het ontwerpen van een mooi interieur. Maar HUISnummer5 viert deze week ook haar verjaardagsfeestje. Vier jaar zijn we geworden. Dat is dus een jubileum van zijde. Dat voelt toch als een feestje vol luxe?!

Vier jaar, dat is een zijden jubileum voor HUISnummer5

Maar eerlijk? Ondanks de rijke uitstraling van dit materiaal ben ik geen groot fan. Voor mij te veel glans en te glad. Misschien soms zelfs een tikkie ordinair en bovendien veel te kwetsbaar. Ik durf met zijde in de buurt nog geen feestelijk slokje bubbels of een lekker taartje in mijn mond te steken. Kan me ook niet herinneren het ooit toegepast te hebben in een interieurontwerp.

Snel dit feestje overslaan en wachten tot volgend jaar? Want het vijf jarig jubileum wordt ook wel het houten jubileum genoemd. Kijk, daar kan ik tenminste wat mee!

Zijde in je interieur is om meerdere redenen een uitdaging

Ook al wordt zijde niet erg veel toegepast in interieurs, toch kan het ook absoluut meer zijn dan alleen glanzende kussens en dekbedovertrekken. Wij gaan deze uitdaging graag aan en laten je hier zien dat zijde ook een andere kant heeft.

LINKS: Brinklicht € 599,00 | MIDDEN: Alvi Design prijs op aanvraag | RECHTS: Rocaflor € 34,50

Als er iemand op een prachtige manier met alle soorten textiel interieurs weet te verfraaien is het wel Nicolette Brunklaus. De wapperende zijde van de lampen uit de serie Oak Silk vormen in combinatie met het eiken een spannend, bijna poëtisch landschap.

Zijde en eiken werd ook door de Zweedse ontwerpster Åsa Kärner gebruikt in haar designstoel Silk chair. Een designfauteuil die spannende schaduwspellen creëert als het licht erop valt. Zijde in een modern interieur kan dus wel.

En dan is zelfs een zijden kussen met de intense blauw en groene tinten van pauwveren wat mij betreft ook helemaal ok in een eigentijds interieur.

Kleurrijk of naturel? Beide kan met zijde

Houd je minder van kleur en toch zijde toepassen in je huis? Ook dat kan. Zijde en naturelle tinten gaan prachtig samen. Ik heb het me nooit gerealiseerd maar de geweldige lampen van het Nederlandse Ay Illuminate zijn ook van zijde gemaakt. Met grote regelmaat waren ze afgelopen jaar te zien in de woonbladen en -programma’s. 

LINKS: Ay illuminate € 767,00 | MIDDEN: Vloerkledenwinkel vanaf € 65,00 | RECHTS: Himla € 349,00

Omdat zijde kwetsbaar is, zie je wel dat het vaak wordt gecombineerd met een ander materiaal zoals katoen of bamboe. Zo is een vloerkleed met zijde ineens ook mogelijk. Of een prachtige sprei wat in een mooie taupe eerder stoer is dan sexy. Ja, eindig ik toch met zijde in de slaapkamer zonder dat het ordinair wordt.

Kortom, dat zijde niet in een modern interieur thuis hoort is wat kort door de bocht. Op ons verjaardagsfeest kunnen we met een gerust hart zijden slingers op hangen. Al heb ik die nog niet gevonden. Jij wel? Bel ons even en kom ze gerust ophangen! Zorgen wij voor een taartje.