Extra tijd om te genieten

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Het is weer Dutch Design Week in Eindhoven. In heel de stad kan je genieten, je verbazen en je laten verrassen door design van eigen bodem. Overal ruikt en proeft de stad naar design. Een ware explosie aan inspiratie en energie voor HUISnummer5. Net als wij ook in Eindhoven geweest afgelopen week? Zo niet, ga dan zeker dit weekend nog.

Ontwerper Maarten Baas was dit jaar ambassadeur van de DDW. Zijn werk is eigenzinnig, puur en altijd met een zekere humor. Gefascineerd kan ik blijven kijken naar zijn werk. We kennen allemaal de smoke chair, opgenomen in de collectie van Moooi. Een stoel een nieuw leven geven door ze in brand te steken! Of de gekleide collectie Clay, stuk voor stuk unieke exemplaren met de hand gekneed.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Maar wat mij betreft is zijn collectie real time nu al een klassieker. Een video van twaalf uur die wordt gebruikt als klok. Negen jaar geleden werd dit wondertje al gepresenteerd op de beurs van Milaan. Maar deze zomer kan een groot publiek genieten van het design van Maarten Baas. Op Schiphol hangt nu namelijk een gigantische uitvoering van zijn klok. Ik kan er uren naar blijven kijken en alle tijd vergeten. Iedere minuut wordt letterlijk weggeveegd.

Schiphol Clock from Maarten Baas on Vimeo.

Ik heb dit weekend een extra uur om naar dit geweldige ontwerp te blijven kijken.  Vergeet ook niet om de klok een uur terug te zetten deze nacht. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *