Onbekend maar zeker niet onbemind

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Is het al weer een week geleden dat HUISnummer5 in Parijs was? Jee wat vliegt de tijd. Twee keer per jaar staat interieur centraal op de Franse designbeurs Maison et Objet. Wij hebben niet meer reden nodig om af te reizen naar deze heerlijke stad.

Tuurlijk zijn op deze beurs grote merken te vinden. Prachtig om te zien hoe zij hun nieuwe collecties presenteren. Maar wij gaan graag voor de verrassing. Het is voor HUISnummer5 vooral een uitdaging om in de enorme hoeveelheid vierkante meters (en dat zijn er heel veel) nieuwe merken en nieuwe producten te ontdekken. Merken en producten waar we direct blij van worden. En dat is gelukt!

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.Links: Lintex | Midden: Woud | Rechts: Pappelina

Zo werden we super enthousiast van de prachtige wallboards van het Zweedse merk Lintex. Strakke vormen in glas gecombineerd met wol maken van iedere vergadering een feestje. Meer Scandinavische verrassingen kwamen we tegen bij Woud. Eenvoud en functioneel Deens design zoals je verwacht maar ook heerlijk fris en eigen. Wij gaan dit merk vast en zeker toepassen in één van onze projecten. En het kleurrijke Pappelina heeft prachtige, duurzame plastic kleden in prachtige grafische dessins.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.Links: Bornn | Midden: Vluv | Rechts: RS Barcelona

Zwart-wit, strak, tijdloos, we dachten weer tegen een merk uit het hoge noorden van Europa te zijn gelopen maar niets bleek minder waar. Het Turkse merk Bornn voert prachtig emaillen serviesgoed waar je heel hebberig van wordt. In Parijs presenteerden zij de nieuwe lijn: Monochrome. Wellicht kwam het door onze vermoeide voeten maar we waren onder de indruk van de prachtige seating balls van Vluv. Mooi in vilt of een prachtige leather-look. Wij bij HUISnummer5 zien deze bal wel onder ons bureau staan. Ten slotte konden we nog even rusten op het eenvoudige maar slimme Spaanse design van RS Barcelona. Die behalve dit prachtige bankje ook nog een bijzondere vergadertafel presenteerde in de vorm van een pingpongtafel.

Wij ging moe maar vooral tevreden en blij weer naar huis. Veel nieuwe producten en nieuwe merken maakten voor ons maar weer eens duidelijk dat onbekend zeker niet onbemind maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *