HUISnummer5 viert feest met papier!

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Allemaal de beste wensen! Wij vieren dit nieuwe jaar extra feest want HUISnummer5 bestaat precies 1 jaar. Wist je dat zo’n 1 jarig jubileum een papieren jubileum wordt genoemd? Wat is papier nog waard zou je je kunnen afvragen in dit digitale tijdperk. Toch heb ik in elk tas nog altijd een aantekeningenboekje voor snelle schetsjes, het vastleggen van brainwaves, of gewoon om snel wat maten op te schrijven. En onze plannen werken we het liefst nog altijd eerst in grote lijnen op papier uit.

Werken we als interieurontwerpers dus nog veel op papier, toch is het een materiaal dat je niet vaak in het interieur ziet. En laten we eerlijk zijn, een stoel van karton nodigt toch iets minder uit en een vloerkleed van papier klinkt niet heel praktisch.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Links: Big Brands € 775,00 | Midden: Flinders € 2.520,00 | Rechts: Dutch Design Brand € 19,95

Een grote architect als Frank Gehry ging de uitdaging niet uit de weg. Hij staat bekend om zijn gebruik van ongewone materialen. Met alledaags materiaal weet hij in 1972 al een duurzaam en sterk meubel te creëren. De papieren Wiggle Side Chair oogt eenvoudig maar is sterk en is slim in elkaar gezet waardoor hij serieus lekker zit.

Dichter bij huis is het Studio Job geweest die papier gebruikte in hun ontwerpen. Jullie kennen vast wel de Paper Chandelier die volledig uit papier-maché is opgebouwd. HUISnummer5 heeft deze lamp al vaker in projecten toegepast. Inmiddels is de papierencollectie van Moooi uitgebreid met oa een tafel en kast.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Links: HAY € 775,00 | Midden: Orange Dutch Design € 21,95 | Rechts: Serax € 12,00

Ook is er genoeg ruimte voor papieren design-accessoires in je huis. Wist je dat het papieren vloerkleed echt bestaat! Het Nederlandse ontwerpersechtpaar Scholten en Baijings ontwiep voor HAY het Paper Carpet, gemaakt van 100% papier.

Digitaal tijdperk of niet, wij vieren gewoon een heel jaar lang ons papieren jubileum, op naar ons 2e feestje. Die is van katoen…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *