Souvenirs uit Milaan

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Alles en iedereen die ook maar iets met interieur te maken had zat de afgelopen week in Milaan. Heel de stad ademende design uit. Ook HUISnummer5 kon natuurlijk niet ontbreken. Drie dagen lang liepen we door de stad om maar zo weinig mogelijk te missen. Conclusie: onmogelijk!  Het aanbod is gigantisch. Alle grote design- en interieurmerken etaleren hun producten op soms de meest bijzondere locaties in de stad. Maar minstens zo blij werden wij van jonge ontwerpers die vol trots hun nieuwste ontwerpen toonden.

Moooi pakte flink uit aan de Via Savona. Als welkom werd het prachtige boek Rijks getoond. Een nieuwe blik op eeuwenoude kunstwerken. Watertandend mooi. Maar pas op met kwijlen want dit boek kost meer dan € 6.000. HUISnummer5 wacht op het koffietafelexemplaar dat in augustus wordt verwacht. Na dit entree is er nog altijd ruimte voor veel bij Moooi. Met een enorme variatie aan meubels, verlichting en kleurrijke tapijten werden we overvallen. Toch is het wonderlijk hoe alles enorm in balans is met elkaar.HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.Meer Dutch Design troffen we aan in Palazzo Turati. Lange rijen stonden de hele week voor dit prachtig gerestaureerde gebouw waar hedendaags design en historie  elkaar ontmoetten. Behalve gerenommeerde bedrijven als Gispen ook prachtig vakwerk van jonge ontwerpers. Veel indruk maakten op HUISnummer5 de Weld Stool van Jasper de Groot en de verlichting uit de Kocohedron Collection van Kocowish.HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

We hebben zo veel gezien en waarschijnlijk hebben we minstens zo veel niet gezien.  Naar huis zijn we gegaan met mooie souvenirs: een hoofd vol inspiratie en zere voeten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *