Abracadabra…

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Hoewel het vaststellen van trends geen kwestie is van een paar toverspreuken, voelt het wel een beetje als het kijken in een glazen bol. 2015 is inmiddels oud nieuws. Nu we al weer bijna halverwege januari zijn is de vraag wat de trends voor dit jaar zijn.

Nog altijd is de mode heel bepalend in wat de trends gaan worden voor een nieuw seizoen. Op het gebied van interieur wordt daar altijd een aantal accenten van uitgelicht. Behalve nieuwe trends borduren we voort op het afgelopen jaar. HUISnummer5 zet de belangrijkste trends voor je op een rij.

Een echte blijver in de trends is de natuur laten zien in je interieur. Ten eerste door het gebruik van kleur. Natuurtinten als groen, blauw en bruin komen veelvuldig terug. Daarnaast doen planten het in 2016 nog steeds heel goed.  Dat kan op behang met een natuurlijke print. Maar het zijn in 2016 vooral grote planten die je aandacht in het interieur vragen. Opvallend is dat de planten dit jaar vaak op een plantentafel worden geplaatst. Je kent ze vast nog wel van vroeger bij je oma thuis. Nou het schijnt de hype van 2016 te worden in alle variaties.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Geen moderne versie maar ga je voor oma’s plantenstandaard? Dan wordt het snel snuffelen in de kringloopwinkel. Dan doe je trouwens direct mee met nog een trend: die van hergebruiken. Tegen massaconsumptie komen we steeds meer in het verweer. De behoefte aan meer en meer lijken we te verbreken. Duurzame materialen, oude materialen bewerken tot nieuwe producten en energiebesparende interieurontwerpen gaan we veelvuldig zien.

We lijken steeds meer behoefte te hebben aan rust en veiligheid. Cocoonen schijnen we niet te mogen zeggen maar je eigen, knusse warme thuis wordt steeds belangrijker. Zien we in de mode de pyjama ineens prominent in beeld. Het is niet voor niets dat in 2016 de slaapkamer alle aandacht krijgt.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Pantone vertaalt deze rust en veiligheid in 2016 in twee trendkleuren: rose quartz en serenity blue. De warme roze kleur dient ‘als tegengif voor de alledaagse stress’ en het koele blauw staat voor ‘ontspanning en zekerheid’. Naast deze twee trendkleuren zien we allerlei poederkleuren veelvuldig voorkomen.

Wees gerust, ieder seizoen een ander interieur is niet nodig. Maar soms kan je met een klein aantal aanpassingen je interieur een nieuwe look geven die helemaal nu is. HUISnummer5 pakt graag het toverstafje op om jouw huis aan te passen. Abracadabra…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *