Geld hoeft niet te rollen

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Verbouwen kost geld. Vaak veel geld. En als je alleen een muurtje wilt verven sta je ineens toch in de winkel een nieuwe bank uit te zoeken. En ach de gordijnen waren ook wel aan vernieuwing toe. En oh wat een leuk vloerkleed. Voor je het weet is de portemonnee al weer leeg. Herkenbaar?

Toch kan het ook anders. Een uitdaging voor HUISnummer5 om een nieuwe look te creëren zonder dat het een maand droog brood wordt. Een meisjeskamer vol gezellige spulletjes was het uitgangspunt. De kamer oogde rommelig en klein. Bestaande meubels werden slim verschoven waardoor de kamer optisch groter werd. Zorg dat je in kleine ruimten bijvoorbeeld de wanden goed gebruikt en veel vloeroppervlakte vrij laat.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Om ruimten groter te doen lijken worden vaak lichte, koele kleuren gebruikt. Toch is in deze metamorfose gekozen om 1 wand rood en 1 wand oranje te schilderen. Hiermee wordt een knus en warm gevoel gecreëerd. Dit gevoel wordt benadrukt door de ruimte onder het bed in te richten als een beschutte loungehoek met veel kussens. De rest van de metamorfose is een kwestie van slimme maar vooral heel betaalbare accessoires. Door alles in dezelfde tinten te houden, spulletjes handig te combineren en bij elkaar te plaatsen, oogt de kamer gezellig en toch ook rustig.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Voor nog geen € 100 creëerde HUISnummer5 een heel nieuwe kamer. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze, maar een nieuwe kamer zeker wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *