Zachtjes tikt de regen

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

De herfst is echt begonnen. Met weemoed denk ik aan de warme zomerdagen terug. Toch ben ik stiekem een herfst-fan. De aardse geur in de lucht, de frisheid die mij scherp houdt en het prachtige kleurenpalet in de natuur dat mij blij maakt. Het dakterras is nu definitief ingeruild voor een plek bij de haard. Niets is zo fijn als het gevoel van de directe warmte van de vlammen, de geur van verbrand hout en het geluid van knisperend vuur.

Blij waren we bij HUISnummer5 toen bij de verbouwing bleek dat het rookkanaal voldoende groot bleek te zijn om een kachel op aan te sluiten. Helaas ontbreekt de originele, klassieke schouw. De keuze was opzoek te gaan naar een “nieuwe oude” of juist het contrast op te zoeken door een modern exemplaar te maken. HUISnummer5 koos voor het laatste maar we hebben wel de maatvoering gebruikt van de oorspronkelijke schouw. Met het digitale tekenprogramma konden we makkelijk opzoek gaan naar de juiste grootte. Zo hebben we nu een superstrakke maar ook robuuste schouw die helemaal past in onze woonkamer. Een identieke schouw is in de achterkamer geplaatst. Van mij mogen de blaadjes nog wel even vallen.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Haarden zijn er in alle vormen en maten. Hieronder een mooie selectie Ze kunnen een interieur letterlijk en figuurlijk warmte meegeven. Dus laat ook eens kijken of je een mogelijkheid hebt om een exemplaar te plaatsen. Tegenwoordig heb je ook haarden waar niet eens meer een rookkanaal nodig is. Welke haard je ook kiest, “een eigen haard is goud waard”.

HUISnummer5 Den Haag | interieuradvies, interieurontwerp, bouwbegeleiding, styling en design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *